Rad na hidrauličnim samopokretnim platformama prema OSSA standardu

OPĆI PODACI O PROGRAMU

NAZIV PROGRAMA: Osposobljavanje radnika za rad na samopokretnim hidrauličnim platformama / Elevated Work Platform prema OSSA standardu (internacionalno)

OBRAZOVNI SEKTOR: Graditeljstvo i geodezija

RAZINA SLOŽENOSTI POSLOVA: /

TRAJANJE PROGRAMA:  8 sati

CIJENA USAVRŠAVANJA:  170,00 € + PDV po polazniku

POČETAK USAVRŠAVANJA: po dogovoru

UVJETI UPISA
Osposobljavanje za rad na hidrauličnim/električnim samopokretnim (visinskim) platformama ili pokretnim binama namijenjeno je radnicima na gradilištima tijekom izgradnje, eksploatacije, remonta postrojenja kao i prilikom gradnje javnih objekata i obvezan je za radno osoblje prilikom ulaska i obavljanja radova na gradilišti ma izvan Hrvatske. Program se izvodi na engleskom jeziku.Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS-u najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja. 
OPIS PROGRAMA

Osposobljavanje za rad na hidrauličnim/električnim samopokretnim (visinskim) platformama ili pokretnim binama namijenjeno je radnicima na gradilištima tijekom izgradnje, eksploatacije, remonta postrojenja kao i prilikom gradnje javnih objekata i obvezan je za radno osoblje prilikom ulaska i obavljanja radova na gradilišti ma izvan Hrvatske.
Osposobljavanje sadrži slajdove, videosnimke i prezentaciju u originalu na engleskom jeziku, izradu procjene rizika kao i ispitivanje kandidata (provjera usvojenog znanja), čime se usklađuje zahtjev prema OSSA iskustvenim i primijenjenim pravilima te se dobiva uvjerenje u valjanosti do 3 godine.
Uz skriptu (work book) na trajno korištenje, polaznici dobivaju uvjerenja u obliku iskaznice, veličine vizitke s datumom izdavanja, imenom polaznika, imenom instruktora i s holografskom naljepnicom (sticker) zbog autentičnosti. Svaka kartica ima serijski broj kojim OSSA može u cijelom svijetu provjeriti navedene podatke odnosno izvornost.
U trajanju od 8 sati izvodi se teoretski (vrste strojeva i upravljanja istim, opasnosti i način rada na siguran način…) i praktični dio osposobljavanja (demonstracija opreme, upotreba, pregled i provjera funkcionalnosti, praktična vožnja i upotreba na visini). Odmah po završetku osposobljavanja polaže se pismeni ispit.
Teoretski dio osposobljavanja održava se u prostorijama ZIRS-a, Ulica grada Vukovara 68 s početkom u 8,30, a praktični dio na opremi RIWAL-a na strojnom parku u Dugom Selu. Broj polaznika ograničen je na 12 mjesta.